Autumn shoot

Autumn shoot

Autumn shoot

Hello hello! 

Ik schrijf deze ‘blog’ om jullie wat meer info en gedachte gangen te laten zien over hoe mijn shoots verlopen zijn, wat bepaalde gedachtens zijn, en hoe het eigenlijk in zijn gang gaat.

De Autumn serie was eigenlijk een van mijn eerste fotoshoot(s) (Een zelf portret)
Ik had net een nieuwe flits lampen set gekregen voor mijn verjaardag maar had verder eigenlijk niet echt een idee hoe alles werkte en met de camera was ook eventjes uitvogelen wat de juiste instellingen waren maar uiteindelijk is dat toch gelukt en toen had ik mijn SDkaartje van 2GB helemaal vol geschoten.

Oei! de volgende stap

Toen kwam de volgende uitdaging; foto’s sorteren, ik dacht echt dat ik gek werd! sommige foto’s waren mooi maar waren weer niet scherp, andere foto’s waren scherp maar keek ik erg raar uit mijn ogen en weer op andere foto’s was de belichting niet zo goed waardoor je een rare gloed kreeg over de foto’s, ik heb uiteindelijk denk ik 2 dagen gedaan om de foto’s te sorteren. Waarom 2 dagen? nou, ik vind het fijn om mijn tijd te nemen met sorteren ik raak nogal snel enthousiast en dan kijk je toch anders tegen foto’s aan als wanneer je wat rustiger bent, op dag 2 kijk ik met een andere blik naar de foto’s om zo de beste te selecteren en die klaar te zetten voor photoshop.

Nee we zijn er nog niet, het volgende opstakel meld zich aan!
Tja…photoshop was weer een hele andere uitdaging! Holysmokes wat heeft photoshop veel tools en knopjes zeg! ik had echt totaal geen idee Waar en Hoe ik moest beginnen! Maar gelukkig heb ik een goede vriend(in?) genaamd Youtube! ik bedacht mezelf dat ik de huid het belangrijkste vond om te bewerken, dus ik heb Youtube gebruikt voor wat informatie en tutorials die ik heb toegepast in deze serie. Maar dat was ook nog een hele opgave! ik heb geen fotografisch geheugen jammer genoeg en vergat elke keer weer welk knopje of tool ik moest hebben, dus ik denk dat ik op 1 foto wel 3 uur ben bezig geweest om alleen al de huid te editen! dat is overigens ook het enige wat ik aan deze foto heb gedaan. Ik was erg blij en trots op dit resultaat zeker omdat het mijn eerste keer was!

No Comments

Post a Comment

Your email address will not be published.