War Paint shoot

War Paint shoot

War Paint shoot

De War Paint serie heb ik eigenlijk de dag na de Autumn serie gemaakt, puur omdat ik zo geïnspireerd was en zo enthousiast dat Autumn zo goed was gegaan. 

Make-up
Ik heb eigenlijk helemaal geen verstand van make-up en zeker niet als het de bodypaint richting op gaat. Ik zat eerst te denken om naar de feest winkel te gaan en te kijken wat voor bodypaint ze daar hadden maar ik bedacht me ook dat er altijd wel een prijskaartje aanhangt en ze moeten dan ook maar net de juiste tinten rood hebben die ik wilden gebruiken in de paint. Ik had toen op internet een beetje rondgestruind en kwam er zo op dat Acryl verf ook best te gebruiken is als bodypaint! lucky me want ik heb nog kasten vol met verf liggen! (Ofja.. 1 lade dan, een hele kast is een beetje overdreven)

Verf aanbrengen
Toen ik dat gelezen had ben ik gelijk in de kast gedoken om de Acryl verf tevoorschijn te halen, uiteindelijk heb ik voor gewoon zwart gekozen en heb ik fel rood met een heeeel klein beetje zwart gemengd zodat het een mooiere rood tint werd die bij dit thema paste. Ik heb met een platte brede kwast de zwarte verf op mijn hals aangebracht en aan het einde van mijn hals wat minder hard de kwast vastgehouden en zo kreeg ik een mooi effect. Voor de rode streep onder mijn ogen heb ik een plat kwastje gebruikt en geprobeerd de lijn zo recht mogelijk te trekken, wat nog best een uitdaging was, want je gezicht is niet plat, en je wil natuurlijk dat het aan beide kanten van je neus gelijk zit!

Haar
Natuurlijk kon mijn haar niet achterblijven en wilde dit natuurlijk ook in de juiste coupe aanpassen zodat het bij het thema zou passen. Ik heb mijn haar aan de zijkant van mijn hoofd maar achteren ge vlecht zodat dit plat tegen mijn hoofdhuid aan kwam te liggen. Het haar boven op heb ik flink getoupeerd en de bovenste laag gladjes gemaakt zodat het er niet uitziet als een vogelnest maar een soort van smooth hanenkam idee (Een hanenkam zou echt top zijn geweest, maar helaas was mijn haar daar alweer te lang voor!)

Ready, set, shoot!
En natuurlijk ging ik weer voor de camera zitten en heb ik heel mijn SDkaart volgeschoten, en weer een goed moment om verder te oefenen met photoshop! wat echt weer even wennen en voeteren was de eerste paar plaatjes!

P.S. Acryl verf zou ik alleen aanraden om te gebruiken bij een fotoshoot als de verf namelijk opdroogt gaat het vervellen dus als je het bijvoorbeeld wil gebruiken met carnaval ofzo dan is je paint er binnen no time af!

No Comments

Post a Comment

Your email address will not be published.